Представяне на нови сборници

На 1 декември 2011 г. от 17 ч. в Конферентната зала на СУ “Св. Климент Охридски”, Ректорат, Северно крило ще бъдат представени сборниците:

Integrative Bioethik und Pluriperspektivismus/Integrative Bioethics and Pluri-Perspectivism. 

Beiträge des 4. Südosteuropäischen Bioethik-Forums/Proceedings of the 4th Southeast European Bioethics Forum. Hrsg. von Ante Covic. Academia Verlag, Sankt Augustin, 2010.
Сборникът съдържа докладите от четвъртия по ред Югоизточноевропейски форум по биоетика, проведен от 3 до 5 септември 2008 г. в Опатия в рамките на Деветия световен конгрес на Международната асоциация по биоетика.

Изданието ще бъде представено от организаторите на форума проф. Анте Чович (Университета на Загреб) и проф. Валтер Швайдлер (Католически Университет Айхщет – Инголщат).

Автономия и биоетика. В. Кънева (съст.) Издателска къща КХ – Критика и хуманизъм, 2011.

Студиите са резултат от конференцията, проведена през декември 2010 г. в рамките на изследователския проект към Фонда за научни изследвания на СУ “Св. Климент Охридски” и са публикувани с подкрепата на Посолството на Нидерландия в София.

Особена чест за нас ще бъде присъствието на Посланика на Кралство Нидерландия  Н. Пр. Карел ван Кестерен.

Ще се радваме на присъствието Ви!

С представянето на сборника ще завърши еднодневната координационна среща по международен проект за магистърска програма Интегративна биоетика с участници от Германия, Хърватия, Сърбия, Македония, Албания, Словения и България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *